PARTICIPARI LA TÂRGURI/EXPOZITII

AO UMPM organizează periodic in partenerat cu alte institutii expozitii si targuri de profil pentru participarea membrilor Uniunii:
· Expozitia - concurs republicană a lucrarilor mesterilor cioplitori in lemn se organizează periodicl incepind cu anul 1994. Expozitia are ca scop trecerea in revista a creatiei celor mai buni mesteri din acest gen, stimularea activitatii lor, descoperirea noilor talente in acest domeniu si popularizarea artei prelucrării artistice a lemnului. Expozitia dată se desfasoară in partenerat şi in incinta Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala.

· Expozitia - concurs republicană de lucrari ale mesterilor in croseta si broderie "Croseta de aur" se organizeaza incepind cu anul 1996. In cadrul expozitiei se expun lucrarile cunoscutor mesteri in croseta si broderie din republica. Ediţiile expoziţiei date se desfasoara in incinta Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala şi s-a organizeazat mai multe ediţii in partenerat cu CNCP.

· Expozitia - concurs republicana a lucrarilor mesterilor impletitori din fibre vegetale se organizeaza anual incepind cu anul 1995. Expozitia are ca scop trecerea in revista a creatiei celor mai buni mesteri din acest gen, stimularea activitatii lor, descoperirea noilor talente in acest domeniu si popularizarea artei impletitului din fibre vegetale. Editiile expozitiei date se desfasoara in incinta Muzeului National de Etnografie si Istorie Naturala si s-a organizeazat in partenerat cu CNCP.

· Targul National al Mesterilor Populari "Tezaur" se organizeaza anual incepind cu anul 1999. Din a. 2001 se organizează în cadrul Sărbătorii Naţionale a Vinului. Se organizeaza in partenerat cu Ministerul Culturii, CNCPPCI.

· Targul National de ceramica "Ungheni" se organizeaza anual incepind cu anul 2000 o dată la 2 ani. Se organizeaza in partenerat cu CNCPPCI si secţia cultură Ungheni

· Bîlciul Republican al Olarilor “Iurceni” se organizează anual incepind cu anul 1988 în cea de-a II duminică din septembrie în s.Iurceni, r-l Nisporeni. Este primul Târg specializat de meşteşuguri. Are ca scop stimularea activitatii olarilor, cunoasterea, popularizarea si valorificarea productiei olaresti autentice. Se organizeaza in partenerat cu CNCPPCI, secţia cultură Nisporeni şi primăria Iurceni.

· Târgul Naţional al Meşterilor Olari “Hogineşti” se organizează anual incepind cu anul 2010 în s.Hogineşti, r-l Călăraşi în luna iulie. Se organizează in partenerat cu Ministerul Culturii, secţia cultură Călăraşi, primăria Hogineşti şi “Euro-Ceramica” SRL.

· Târgul Naţional al Creatorilor Populari se organizează anual incepind cu anul 2006 în în Chişinău cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova.

· Tărgul Municipal al Creatorilor Populari se organizează anual, incepind cu anul 2005 în ziua de 14 octombrie (Hramul mun.Chişinău) în partenerat cu preturile din sectoarele Centru şi Botanica.

AO UMPM este coorganizator la diverse târguri locale:

Târgul meşterilor populari,,Pasărea din suflet” (anual la 22 mai în or.Bălţi),

Expoziţia meşterilor populari în cadrul Festivalului Etniilor (anual în septembrie or.Chişinău),
Târgul Creatorilor Populari din Orhei(bienal, luna August),

AO UMPM este partenerul CEI "Moldexpo" în desfăşuarea unor expozitii importante, cum ar fi:

"Art Expo",

Forul întreprinderilor mici şi mijlocii,
Expoziţia Internaţională Specializată de Turism,
Tîrgul cadourilor de Crăciun ş.a.

AO UMPM a participat la urmatoarele expozitii prestigioase:

  • Festivalul Est-Vest, Franta (1996);
  • Expozitia Internationala Expo-2000, Hanover, Germania;
  • Targul International din Izmir editia 69, Turcia (2000);
  • Expozitia "Подарок Санкт-Петербургу", Sankt-Petersburg ( 2002);
  • Targul International din Bari “Porta del Oriente” Italia (2006);
  • Festivalul Internaţional de muzică rock “Gustar” (Orhei 2010, 2011)
 
© Interportal 2011